fredag 14 oktober 2011

Vem är vem?


På bilden ligger de från vänster till höger:
Quickstep, Svartsvans, Mörka, Storpricksvans, Rock´N´Roll, Gråöra och Småpricksvans
Tror jag...

Lustigt nog, räknar jag hela tiden valparna. Ännu lustigare är det att husse gör likadant. Man kan tycka att det är enkelt att räkna till sju, men prickarna har en tendens att flyta ihop. Varför vi räknar, är lite oklart. Man vill ju bara inte tappa bort någon:)
När de föddes noterade vi kännetecken. En speciell prick på något speciellt ställe eller så. Allra enklast är det att känna igen dem rakt uppifrån. Det är än så länge så man oftast ser dem:) Men många gånger när jag precis tycker att jag vet vem som är vem, vänder de på sig och visar upp nya prickar, eller så försvinner pricken in i mammas ludd...
Det kanske kan vara kul för er att försöka ha koll på dem, så här kommer en beskrivning.

Tikar:
Svartsvans (som har en svart fläck på högra sidan av huvudet, symmetriska lite större prickar tvärs över vid bröstkorgen, och en ganska bred symmetrisk bläs)
Mörka (som också är en blue merle, lätt att känna igen på de gråa strecken tvärs över i midjehöjd på den för övrigt svarta kroppen, asymmetriskt svarttecknat/tigertecknat ansikte med ganska smal bläs)
Storpricksvans (som också har en svart fläck högt uppe i nacken och en bred symmetrisk bläs)
Gråöra (som snarare har en grå fläck ovanför örat, lite större svarta fläckar "tvärs över" vid bröstkorgen, och en symmetrisk ganska bred bläs)
Småpricksvans (som har en grå teckning på höger armbåge, en svart prick vid höger skulderblad och ett symmetriskt tigeransikte med smal bläs)

Hanar:
Quickstep (blue merle-hanen som är lätt att blanda ihop med de andra prickarna, men har en fransk lilja på högersidan och en ganska bred, symmetrisk bläs)
Rock´N´Roll, den enda som är svart trefärgad (oerhört symmetrisk och givetvis enkel att urskilja i alla lägen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar