fredag 28 oktober 2011

Tjuvtitt

Dvs tjuvstart på valptitt, en dag innan fyraveckorsdagen. För mig är det spännande dagar som kommer den närmaste veckan, när alla spekulanter kommer i strid ström. Det är nu det visar sig om jag hittat så bra hem som jag tror - och om valparna är gulliga nog för att imponera på valpköparna:)
Funderade på om Nessie skulle tycka att valparna var tillräckligt stora för att hon utan vidare skulle släppa in främmande i hagen, men det verkar som om hon har kommit till det stadiet att hon gärna anlitar barnflickor. Själv låg hon utanför och såg till att bli klappad på magen.
Just idag var det inte så mycket att passa, för valparna visade upp sin sömniga sida. Egentligen är nog det bäst, för då hinner man klappa lite på de vakna, gosa med de halvvakna och studera dem som sover i lugn och ro.
I natt sov valparna för första gången i hagen i vardagsrummet. Tidigare har jag burit in dem till valplådan i vårt sovrum på kvällen, och burit ut dem på morgonen, men nu fick de bli kvar. Valplådan är demonterad och uppburen på vinden. Vilket GIGANTISKT sovrum vi fick plötsligt! Valparna sov som grisar i sin hage (eller eventuellt i sitt lilla hus) och började inte grymta förrän vid 2. Då gick jag med Nessie till hagen och passade på att byta tidningar medan hon gav valparna mat. Sedan sov raringarna till klockan 6 - vilket var längre än vad Stella någonsin gjorde.
Kl 6 tyckte jag var en bra tid för en måltid valpmat, vilket alltid innebär att alla upphetsat springer omkring och kombinerar det med små tuggor av maten och kiss- och bajsprocedurer.
Nessie har en egenhet. Hon är en "promenadbajsare", vilket innebär att man som hundägare hukande går gatan fram med sin påse och plockar det ena efter det andra. Sällan allt på ett ställe, om ni förstår. Det verkar hennes valpar ha ärvt, för det blir aldrig en enda liten trevlig hög att ta rätt på, utan mer ett litet pärlband. Väldigt opraktiskt, framför allt när man försöker få resten av valparna att äta fint...
Idag har vi haft improviserad motorsågsträning. Husse gick lös på en stubbe utanför husknuten. Nessie älskar buller och bång. Vi brukar träna lydnad när husse fäller träd på landet. Hon blir enormt triggad när motorsågen går igång, och hon presterar alltid sitt yttersta även när trädbjässarna faller 10-20 m bort. Ska filma det någon gång.
Idag valde hon att inte ens titta på genom fönstret, för valparna ville precis just då ha en mjölkslurk. Fin bullerträning:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar