måndag 14 november 2011

En helt vanlig dag


Om någon tror att man har tid att göra lite olika sysslor, sådär vid sidan av valpar och besökare, så kan jag tala om att det inte är så. Har man en kennelanläggning med olika faciliteter som underlättar dagen, så lever man troligtvis ett någorlunda vanligt liv. Med sju sexveckorsaussies i vardagsrummet, så gör man det inte.
Raringarna sov från 20.30 till 04.20 - vilket väl får anses som strålande. Det borde ha givit mig en god natts sömn, men det var liksom för bra för att vara sant, så jag väntade bara på hungertjuten... Tyvärr är det kolsvart ute så dags, så det blev mat och race i hagen. När man jämför med deras aktiviteter ute, så inser man att hagen är väldigt liten.
Efter någon timmes halvdvala började sedan den riktiga dagen. Fortfarande var det lite mörkt ute, så valparna fick komma ut i huset medan vi fixade frukost. Gissa om det blir besvärligt när alla bajsar samtidigt. Budordet "Du skall icke kacka i eget bo" blir fint illustrerat. Synd att man inte hinner med att filma när husse försöker förhindra att valparna går i olika bajshögar. Det hinner man alltså inte, eftersom man själv gör precis samma sak, fast dessutom försedd med såpa och papper:)
När det blivit tillräckligt ljust, fick alla gå ut. Vi har ett hörn på tomten som inte alls är valpvänligt. Där finns byggbråte och "krypvänliga" staket ned mot ett stup. Kan någon begripa varför alla tycker att det är det roligaste stället? Obegripligt. Inte ens två personer klarar av att hålla sju valpar i schack. När vi lyckats få in gänget, fixade händige husse en avspärrning av pressenning. Kanonbra! Det funkade perfekt ända till skymningen. Dagens alla besökare har kunnat sitta innanför fönstret och titta ut på valpidyllen. Små luddtussar som hoppar fram och tillbaka i samlad tropp (nästan) och fogliga som lamm. När publiken hade gått hem, hittade de nya kryphål under staketet. Fast mindre farliga då:) Men det är lite stressigt bara att hålla reda på vilken granne de olika valparna har rymt till... Stella rymde precis lika dant, men hon var ju en enda. En väldig skillnad faktiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar