onsdag 9 mars 2011

Inte så synd om den ensamma:)


Varje dag är den andra lik - fast egentligen så förändras Stella så fort att man häpnar! Idag började hon med dragkamp! Inte visste jag att valpar som inte ens fyllt tre veckor kunde leka så. I brist på syskon, roar hon sig med mamma, med oss och i viss mån med de föremål jag lagt in i lådan.
Nessie verkar tycka att det är roligare med en valp som leker, än en som bara äter och sover. Nu leker hon gärna både krokodillek och leksakslek med Stella. Och vem leker inte gärna med Stella förresten...? Men hennes Energi räcker inte så länge. Utan någon förvarning vacklar hon in i ett hörn och tvärsomnar.
Lakkris kom igår tillbaka till oss efter ett långt sportlov. Han är nu fyra månader och hade växt otroligt på de 11 dagar han varit borta. Nessie blev glad att se honom tack och lov. Det är pyssligt ändå, med att slussa vovvarna hit och dit mellan kompostgallren så att Lakkris inte följer med in till Stella. Att alla älskar alla, underlättar.
Undrar om Lakkris kan bli storebror till Stella när hon blivit några veckor till... Om han är tillräckligt lugn och försiktig. Och om Nessie tycker att det är en bra idé.
Så är det det där med smittrisken. Både Anna-Lena (min uppfödare) och veterinären, säger att Nessie inte ska träffa andra hundar eller vara på ställen där många hundar vistas. Över huvud taget inte, innan Stella fått sin andra spruta vid 12 v ålder! Det blir ju lite tråkigt för Lakkris, men han måste ju åka med på samma förhållningsregler. Både Lakkris och Nessie får nöja sig med "valpskogen" i Erstavik. Där får de roa sig med varandra helt enkelt. Dessutom har jag aldrig varit mycket för att valpar ska leka med kreti och pleti. De ska ha några goda vänner som matchar dem i en bra lek utan för hårda tag. Så Nessie är faktiskt perfekt:)

1 kommentar: