onsdag 5 januari 2011

Och så kom det en valp!


Nessie är besviken. Lakkris, 9 v, flyttade in igår... Nu ser ju inte Nessie saken så, utan väntar bara på att otyget ska åka hem till sig igen.
Det ingen har berättat för henne, är att Lakkris ska bo här tills han är stor nog att flytta till Island och sitta i karantän. Då pratar vi om maj eller så.
Inte bara Lakkris dök upp igår, utan även Lakkris lillmatte Agnes från Island. Hon ska bo här tillsammans med Lakkris tills de båda åker iväg.
Lakkris är förtvivlat söt, oerhört glad, överraskande trygg och nyfiken. Inget ynkepynk där inte!
Eftersom det är jag som är mest skendräktig i familjen, så är det bra att jag får något annat att fokusera på än att mäta Nessies midjemått. Det lilla livet (Lakkris, alltså) har varit dålig i magen och går på diet. Bara att koka ihop olika soppor och ge medicin kräver viss koncentration. Innan Agnes har fått upp rutinen på sådant, så hjälps vi åt.
Att torka kiss och bajs kräver ingen rutin - bara disciplin:) Alltså fixar Agnes det utmärkt.
Tänk att man blir lika överraskad varje gång man får en liten valp i huset. Allt ska valpsäkras, stängas för, passas, matas, sovas, lekas och gossas. Och torkas... :) Nessie har än så länge inga som helst ambitioner att hjälpa till med något av detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar