måndag 12 december 2011

Rapport från Jazza (Storpricksvans)


Jazza delar hem med mig, 14 mopsar, aussievalpen Trixie (4 mån) och Bordercollien Iris 8 år. Här finns även islandshästar, kor, får, ankor, stallkatten Ellen och säkert en och annan mus.

Iris är aussievalparnas stora idol, så bra på att valla ankor, får och kor vill de också bli. Jazza är med när Iris vallar ankor varannan dag och hon börjar visa intresse, men mest jagar hon Iris. Jazza tycker även mycket om att mysa med mopsarna, ute leker hon lite hårt med dem, då är Trixie är den allra bästa lekkompisen. På kvällarna gillar hon att mysa i sofforna med mig och hela stora hundflocken.

Jazza tycker om att lära sig saker och jag tränar lite trix, kontaktövningar, snabba liggövningar och följsamhet mm. Hon åker oftast med i bilen och älskar det. Vi har även varit i stan och hon är orädd för rullstolar, barnvagnar mm. Som det nu verkar Jazza ha ett mycket stabilt temperament och har lätt att koppla av. På våra strövtåg i närmsta skog gillar hon att balansera på stenar och klättrar gärna upp på stubbar, liksom sin mamma har jag förstått.

Tack för en jättetrevlig valp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar