onsdag 8 december 2010

Hos veterinären


Det var lite pinsamt att komma med en hund som inte ens blödde. Veterinären var ny för mig, och såg minst sagt skeptisk ut. "Progesterontest var det samma som att kasta pengarna i sjön, i det här läget" tyckte hon. Men hon tog ett "vaginalutstryk" - dvs Nessie stod på bordet och fick frolic fram och tops bak. Veterinären fick fram en enda ynka liten fläck, som med mycket god vilja kunde kallas blod.
Topsen skulle analyseras på labbet, så vi fick sitta och vänta ett tag. Döm om allas förvåning, när provet visade att hon var "på väg in i höglöp"! Där ser ni! Små beige vattniga fläckar räknas också, så det så!
Eventuellt skulle höglöpet kunna dra igång redan i helgen. Så veterinärens tips, är att gå på hur samarbetsvillig hon är när hon möter hanhundar. Nog för att Nessie är samarbetsvillig, men hon har aldrig velat samarbeta med någon hanhund, oavsett var i löpcykeln hon befunnit sig och hon har aldrig lyft inbjudande på svansen... Så hur ska jag kunna veta? På måndag har vi ny tid hos veterinären, så har inget hänt innan dess, så ska de i alla fall ta ett progesterontest då.
Fint att Nessie är så positiv till veterinärbesök. Hon gillar veterinärer, åker gärna på bordet, och är väldigt nyfiken på prylarna de använder:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar